Help we krijgen een kind in...

woensdag, december 28, 2016

Een appartement van 70 m2. Nu kun je in paniek raken of juist rustig blijven en goed nadenken hoe je alles wil gaan doen. Dat laatste doe ik voornamelijk als ik in de ochtend wakker lig in bed. Of midden in de nacht wanneer ik voor de vijfde keer naar de wc ben geweest.  

Eigenlijk heb ik het hele wonen op 70 m2 nooit een probleem gevonden, het scheelt je stofzuigen en schoonmaken. Het houd je leven simpel en door dat ons huis zo licht is en eigenlijk leeg is voelt het heel erg ruim.

Nu komt er natuurlijk een kleine aan, dan heb je wel wat handigheidjes nodig. Als je de lijsten mag geloven op internet zijn dit echt heel veel spullen... Maar wat doe je als je geen commode kwijt kunt? Geen extra kamer hebt voor een kinderkamer? Of geen extra kasten... Juist je zoekt gewoon naar de makkelijkste en fijnste oplossing.

Zo vond ik een baby verschoontafel die je ophangt, een perfecte oplossing als je het mij vraagt. Leek zo'n baby gym speel toestelletje heel handig, want die kon je zowel in de box als op de grond zetten! Door dat wij graag wandelen in de natuur op paden waar geen kinderwagens kunnen komen. Zocht ik een mooie draagzak! Als laatst een simpel ledikant die perfect past naast de kast en zelfs de zelfde kleur heeft!!!

Alles met een beetje kleur maar niet zo roze en blauw, want het moet immers wel in huis passen.

Zou jij het doen op 70 m2 en zoja hoe?

You Might Also Like

5 reacties

 1. Zoals je weet wonen wij nog kleiner dan jullie en we redden het ook prima. Toen wij nog boven woonde hadden we het bedje en commode op de slaapkamer staan, paste echt net. En als het niet gepast had hadden we waarschijnlijk gewoon de eettafel gebruikt, werkt net zo goed :).

  In het begin heb je toch niet zo heel veel nodig en die lijstjes heb ik nooit gevolgd. Want sommige dingen gebruik je uiteindelijk toch helemaal niet. Een tula staat hier ook nog steeds op het wensen lijstje! Al hebben we nu een ergo baby, ook heel fijn! Let alleen wel op dat als je er eentje aanschaft je er een insert bij koopt (heb je vast al gelezen?) Aangezien ze in het begin natuurlijk veelste klein voor zijn. Flynn begon pas lekker te zitten in de ergo toen die maat 68 had. Al hebben we de draagzak wel pas later aangeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat je inderdaad zo'n insert nodig hebt in het begin :) Ik wacht nog even tot week 20 en dan zal hij worden aangeschaft, want anders denk ik dat het nooit komt :)

   Verwijderen
 2. Gelukkig hebben ze tegenwoordig genoeg trucjes om veel 'problemen'al op te lossen. Natuurlijk ben je ook niet verplicht om alles te kopen, al doen die fabrikanten dat je soms wel denken. Wij hebben ook niet alles aangeschaft. Al ben ik wel erg blij met de extra kamer want ik sliep dus niet meer toen Eleanor bij ons op de kamer lag..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben benieuwd hoe het slapen hier in het begin gaat, in ieder geval als het niet meteen lukt liggen er oordopjes klaar. Klinkt gemeen maar in het begin hoor je natuurlijk elk kreuntje en elke beweging.

   Verwijderen
 3. denk dat je vooral moet kopen wat jullie denken te kunnen gebruiken, en niet te luisteren naar de verkopers in de winkels. iedereen is anders toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen