Balletjes en doei Facebook

zondag, januari 29, 2017

We zitten samen heerlijk een beetje te spelen, terwijl ik een kopje thee drink en het balletje om de paar minuten weg gooi. Ze komt hem elke keer brengen en pakt hem als een hond in haar bek. Net had ik rustig even achter de computer gezeten, ik vind het bloggen hier erg leuk. Maar de rest van sociaal media vind ik iets minder. Rustig verwijderde ik alles van mijn Persoonlijke Facebookpagina, afgelopen jaar heb ik hier al vaak getwijfeld om er mee te stoppen. Maar uiteindelijk zette ik nooit echt door, het zal wel ook een stukje verslaving zijn en angst dat je iets mist in de familie.


Maar wanneer ik bij mijn ouders op de koffie ga en ze me iets wil vertellen over mijn zus, mijn broer of familie weet ik het vaak al. Dan had je het gezien op Facebook, een foto, een tekst, een filmpje... Zo worden de gesprekken minder interessant en nu dat wij een kleine meid krijgen word het allemaal meer een ding. 

Toen wij donderdag naar het ziekenhuis gingen en kregen te horen dat het een kleine meid werd stuurde ik berichtje met de telefoon naar familie of belde ik ze. Het voegde totaal niet om zo iets moois op zo'n pagina te delen. Na een paar dagen schreef ik wel hier een blogje, we besloten zelf wanneer we dit online zetten en hoe we het delen. Op Facebook heb je dit toch minder in de hand omdat men wel eens vergeet wat sociaal media is. Het is zo standaard geworden in het dagelijks leven waardoor het gevaar en impact hiervan niet meer gezien word. 

Wanneer ik hier schrijf denk ik meer na wat ik deel, hoe ik het schrijf en welke foto's jullie te zien krijgen. Het voelt beter en ik de regie in handen heb, niet iemand anders en daarom besloot ik de Facebookpagina te sluiten. Hier lekker verder te schrijven en de familie die iets willen weten kunnen bellen, koffie komen drinken of hier gezellig lezen. 

Zo wordt de wereld toch weer een klein beetje echter, een fijne gedachte terwijl ik het balletje nog één keer weg gooi en Pip het als een hondje komt brengen. Quality time, daar draait het toch immers om.

You Might Also Like

7 reacties

 1. Heerlijk dat balletje terug brengen! Dat heeft Stark ook een tijdje gedaan maar nu helaas niet meer. Hij wordt ook ouder hihi. Aan de ene kant wel jammer dat je je Facebook verwijderd hebt want vond je stukjes lezen altijd wel leuk! Maar als het goed voelt waarom niet (:. Ik gebruik hem eigenlijk ook nooit meer, maar vind het wel prima zo :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd hoelang Pip zo energiek blijft, zo druk!!! Of ze altijd het balletje blijft terug brengen is de vraag natuurlijk. Hopelijk leert ze wel wat afstand te nemen voor als ik naar de wc wil of naar een andere kamer. Nu moet ze er steeds bij zijn...

   Verwijderen
  2. Hier heeft het niet heel lang geduurd. Wel jammer want vond het altijd zo leuk als Stark dat deed. Wie weet ooit weer eens, hij wordt natuurlij ook ouder. Misschien laat pip je vast wennen voor als de kleine straks gaat kruipen. Dan kan je ook nooit meer alleen naar de wc als je alleen met haar bent xD. De wc bezoekjes zijn hier ook nooit meer het zelfde als ik alleen ben met Flynn lol.

   Verwijderen
 2. Facebook is een leuk tijd verdrijf, voornamelijk door de creatieve groepen die ik er volg. De persoonlijke verhalen, teksten en foto's blijven toch vaker uit. Gelukkig kan je eigen foto's doorlinken vanaf Instagram, anders zette ik er ook bijna nooit wat op. Bloggen vind ik inderdaad veel leuker en persoonlijker, maar mijn FB verwijderen zal ik niet zo snel doen. Op deze manier blijf ik toch nog een beetje in contact met verre vrienden en familie leden. Maar als het voor jouw goed voelt, lekker doen toch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merkte inderdaad dat jij je Instagram hebt gekoppeld, ik merkte dat ik uit verveling steeds ging kijken wat andere deden. Hoe zinloos ook :)

   Verwijderen
 3. Hoi hoi, ten eerste gefeliciteerd dat jullie ene kleine meid gaan krijgen :-)
  En ja, ik heb een Facebook maar doe er eigenlijk niets mee. Sommige vind ik zelfs ronduit vervelend omdat ze alles wat ze doen (of gaan doen) op DB zetten. Prachtige foto van je poezenbeest met dat balletje :-)

  Hartelijke groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ja ik vind bloggen wat dat betreft toch een stuk leuker, je deelt ook wel heel veel. Maar stukje thuis. Wat er tussen deze vier muren gebeurt is toch nog wel privé. Dat kun je bij sommige niet zeggen qua hun Facebook gebruik :)

   Verwijderen