Het beweegt

woensdag, januari 11, 2017

Terwijl een drukke week achter de rug was, de rust langzaam weer terug komt en ik opzoek ben naar een fijn ritme voor het huishouden. Lag ik rustig in bed te genieten van de duisternis en warmte die mijn kruik gaf. Rustig ben ik de dagen aan het aftellen, vijftien dagen moeten wij nog wachten tot wij op de helft zijn. Tot de twintig weken echo wordt uitgevoerd en wij weten of alles goed is en of het natuurlijk een meisje of jongetje wordt.


Maar daar lag ik dan, in het donker met de hand op mijn buik. Een tik die ik inmiddels mijn eigen heb gemaakt, terwijl je eerst nog denkt 'nee dat ga ik echt niet de hele tijd doen...' Toen voelde ik het kleine monstertje, even bewoog het van binnen zo bij mijn hand. Opeens wordt het echt wat in je buik groeit, opeens is het meer dan iets wat in de weg zit...

Terwijl de mensen in mijn omgeving vragen of ik wel goed eet, nu ik immers weer 100% vegetarisch eet. Of er wel vervanging kom, ik wel vitamines slik enz enz... Maak ik me niet zo druk, ons lichaam is toch een wonderlijk iets en dat bewijst maar weer eens zo'n moment.

We tellen rustig af, wij wachten tot de twintig weken echo en dan mag ik de rest van de spulletjes aanschaffen. Al moet ik bekennen dat de kast zeker niet leeg is met al die cadeautjes. Het is lastig om geduldig te wachten, maar het zal zeker waard zijn, dus nog vijftien dagen rustig wachten.


Misschien interessant

You Might Also Like

6 reacties

 1. is vast leuk om je kindje te voelen bewegen.
  Je verlangt vast al om te weten of het een jongen of meisje is. Of wacht je liever tot het geboren wordt en ook voor jullie een verrassing is ?
  Zolang het maar gezond is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik ben super benieuwd wat het gaat zijn, kan stiekem niet wachten. Maar belangrijkste is dat natuurlijk alles gewoon werkt zoals het zou moeten werken!

   Verwijderen
 2. Heerlijk die bewegingen! Dat is toch wel iets wat ik echt wel mis. Al heb ik nu soms nog wel eens last van geest bewegingen, heel vreemd is dat. Vraag me toch wel af hoe lang zo iets nog blijft. Spannend! Nog heel even volhouden en je mag lekker los gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik kan niet wachten om mijn lijstje af te gaan vinken, gewoon klaar zijn. Dat zal stiekem toch een hoop rust geven.

   Verwijderen
 3. Geniet nog maar even van die kleine bewegingen want voordat je het weet trapt hij of zij flink tegen je blaas en ribben aan en is het ineens niet meer zo schattig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dit lijkt me zo bijzonder (en bizar!!) om mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen