Bloggen, uitstraling en vooral...

maandag, februari 13, 2017

Ik weet nog dat ik jaren geleden voor het eerst begon te bloggen, ergens op een simpel plekje anoniem... Niemand in mijn omgeving wist het en de lay-out die ik toen had zou ik nu echt om te gillen vinden. Het was een druk plekje met heel veel berichten, foto's die nog slechter waren of eigenlijk kwamen de meeste gewoon van internet.... 

Nu kan ik zeggen dat de afgelopen drie jaar toch veel is veranderd. Als ik vandaag de dag naar mijn blog kijk klopt het. Gisteren maakte ik de laatste kleine aanpassingen maar eigenlijk is het sinds de start hier in grote lijnen het zelfde gebleven. Ik hou van minimalisme, simpel en honderd procent van mezelf... Geen foto's van internet om blogjes te schrijven, enkel als het ging om de wasbare luiers maar dan is dit duidelijk vermeld!


Zo zijn er door de jaren heen eigenlijk maar een paar categorieën overgebleven. Maakte ik gisteren hier foto's voor om ze aan de rechterkant te plaatsen. Hoe kun je toch bloggen met maar vier onderwerpen? Eigenlijk is het toch super simpel. Groen leven gaat over mijn volkstuin, wat ook meteen te zien is door de heerlijke bramen op de foto! Leven met minder gaat over groen, duurzaam, minimalisme en minder verbruik, centjes... Zwangerschap spreekt voor zicht natuurlijk, al veranderd dit straks in ouderschap als de kleine er is. Als laatste het Simpel leven... Want dat is toch eigenlijk wel de kern van ons leven in huis. De wandelingen, het koken en alle leuke avonturen!!! 

Je hoeft immers geen honderd categorieën te hebben, dit maakt een blog ook onoverzichtelijk want dat betekend dat je echt ook nog eens zo veel onderwerpen door elkaar hebt lopen. Dat er geen kern meer te vinden is. Althans dat is mijn ervaring met bloggen.


Mijn ervaring is door de jaren heen dat bloggen ook de kunst is om weg te laten, al blijf ik het nu ook super gek vinden dat mensen hier lezen. Naar de foto's kijken en de recepten uitproberen die ik soms deel. 

Bloggen is leuk om te doen, je kan schrijven, fotograferen en knutselen met het uiterlijk. Al heb ik ook geleerd dat je niet elke week / maand een ander logo moet plaatsen of een geheel andere lay-out met andere kleuren...

Mensen houden van rust, duidelijkheid en ik hou nog eens van simpel en minimalistisch. Dit maakt het voor mij soms lastig om andere blogs te lezen, want ik moet bekennen dat ik snel word afgeleid door de uitstraling van een blog *smile*. Maar bloggen is leuk, vooral als je naar je eigen plekje kijkt en met een glimlach kan kijken.

Wat vind jij belangrijk bij een blog? 
Wat vind jij er leuk aan?

You Might Also Like

9 reacties

 1. Het belangrijkste vind ik toch wel: lekker doen waar je zin in hebt. Want het is immers je eigen blog. Zelfs als iemand 10x per week het logo veranderd of wat dan ook. Je doet het uiteindelijk voor jezelf. En heb zelf ook wel gemerkt dat als het thema of iets anders niet lekker zit je vaak toch niet meer door schrijft. En het leukste er aan is lekker schrijven en comments op de blog of op instagram. Lekker een beetje contact met de mensen die bij je lezen. Of zoals bij ons via whatsapp. Want dat is toch wel erg leuk na al die jaren elkaar te volgen :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt je hebt gelijk, iedereen moet zijn eigen ding doen... Want is al zoveel het zelfde in blogland. Maar als je elke week een nieuw logo doet mis je soms wel je herkenbaarheid :)

   Het belangrijkste is je thema vinden, als je die vind dan komt de rest wel goed :)

   Verwijderen
 2. Wat onwijs leuk om te lezen! Wat heb je een mooie blog :-)
  Liefs, Florentine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het belangrijkste vind ik, het is een hobby en geen verplichtig.
  Dat kort kapsel staat je wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *smile* Dankjewel over me haar, en zeker bloggen is een hobby! Zo snel het een verplichting voelt, word het ook allemaal minder he.

   Verwijderen
 4. Het is jouw blog en je moet doen waar jij je goed bij voelt! Al vind ik het stiekem wel heel fijn dat ik niet meer op "verder lezen" hoef te klikken maar gewoon naar beneden kan scrollen. Dat vind ik als lezer weer heel prettig.
  Groetjes, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zelf ook fijner dat je niet altijd op verder lezen hoeft te klikken, al is het stiekem wel weer makkelijk want dan kan ik zien wat jullie het leukste vinden om te lezen :)

   Verwijderen
 5. Zelf vind ik nog steeds de inhoud van de blogs het allerbelangrijkste.
  Een mooie layout is natuurlijk wel fijn, maar zelf ben ik echt niet technisch aangelegd en heb ook geen budget om zo'n speciale layout aan te schaffen. Dus hou ik het maar bij eentje die standaard in blogspot zit.
  Wel zorg ik er natuurlijk voor dat het goed leesbaar is qua lettertype en kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk is de inhoud het belangrijkste, daar heb je gelijk in. Zal ik je trouwens een geheimpje vertellen, mijn lay-out is ook gratis. Ik ben alleen daarnaast handig met de laptop, dat is mijn voordeel. *smile*

   Verwijderen