Mis ik nu Facebook?

zondag, februari 26, 2017

Ik denk dat vele familie leden en vrienden verbaast zijn, verbaast over het feit dat ik nog altijd geen persoonlijke Facebook meer heb. Opeens mis je een behoorlijk stuk van je sociale contacten, want je ziet niet wat er steeds gebeurt. Vaak had ik een gesprek met familie of vrienden en vertelde ze mij iets wat ik al wist. Want ze hadden het immers ook al op Facebook gedeeld, vandaag de dag is het heel rustig. Opeens mis je een stuk informatie maar je houd een hoop tijd en rust over.


Ik geniet daar van, dus nee is mis Facebook eigenlijk niet. Ik geniet van het schrijven hier, van de foto's maken met aandacht. Soms gaat het idee om een filmpje op te nemen nog door mijn hoofd, maar dat blijft bij een idee. Wanneer ik nu met mijn familie en vrienden vraag hebben ze echt iets te vertellen en luister ik naar verhalen die ik nog niet ken. Waarvan ik de foto's nog niet heb gezien en ook niet weet wat andere daarvan vinden. Je krijgt tegenwoordig dus een pure reactie op je verhaal.

Nu tegenwoordig tijd besparen door geen Facebook te hebben, terwijl je alle tijd van de wereld hebt omdat je niet werkt. Het is een beetje tegenstrijdig maar de rust die je krijgt, de vele negatieve berichten die je opeens niet leest. Het is echt goud waard, opeens is je leven een stukje positiever zonder dat er echt een grote verandering plaats heeft gevonden.

Dus nee ik mis mijn eigen persoonlijke pagina zeker niet, wie had dit een jaar geleden gedacht? Ik zeker niet want er zijn meerdere pogingen voor nodig geweest. Nu geniet ik van de rust, heerlijk die vrijheid.

You Might Also Like

9 reacties

 1. Wat mooi dat het zo veel rust geeft, geen facebook! Ik heb er ook wel eens over nagedacht om mijn facebook profiel te verwijderen. Maar ik weet eigenlijk niet hoe dat zit als je ook een facebook pagina voor je blog hebt.. Daar moet ik dus maar eens achter gaan komen. Maar het lijkt me in ieder geval heerlijk, een leven zonder facebook. Meer aandacht, minder schermpjes. Offline is inderdaad een nieuwe luxe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ook vaak over nagedacht om mijn FB te verwijderen. Ik post er toch amper iets op. Maar het is zo verdomd handig! Ik heb namelijk veel buitenlandse vrienden en zo kan ik er tenminste constant mee houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja met buitenlandse vrienden kan het handig zijn, al kan je tegenwoordig ook wel via andere wegen contact houden :)

   Verwijderen
 3. Ik ben benieuwd hoe lang je het volhoudt, ik weet je vorige pogingen nog wel. De maatschappij doet ook wel wel alsof je er niet zonder kunt. Ik zit er ook al een tijdje over na te denken, maar ik wil wel graag mijn creatieve groepen blijven volgen en dat kan helaas niet met een pagina (kersenbloesems) dus ik blijf er denk ik wel op. Maar ik post en reageer zeker niet meer iedere dag. Die tijd spendeer ik liever anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist dat deze reactie van jouw zou komen ;) ik verbaas nu al mijn familie. Ik heb natuurlijk nog wel de Facebook pagina voor kostelijk leven, dus 100% weg is het nu ook weer niet.

   Verwijderen
 4. Fijn dat je kan genieten van de rust die het niet meer hebben van Facebook je geeft.
  Zelf zou ik het wel missen omdat het toch wel heel leuk en makkelijk kan zijn. Mijn familie woont niet dichtbij en we zien elkaar dus niet vaak. Maar via fb kan je toch nog iets makkelijker contact houden.
  Ik ben ook lid van een aantal groepen waar ik veel positiefs uit haal, dus zo brengt het me ook wel wat.
  Vroeger was ik van meer groepen lid, maar waar er veel negativiteit was heb ik me afgemeld, wat inderdaad dat rustgevoel geeft zoals jij beschrijft.
  Dus ik ben een stuk selectiever geworden dan vroeger, maar helemaal stoppen, dat wil ik niet :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, nog even aanvullen: ik heb geen smartphone of tablet dus ben enkel online wanneer ik ervoor kies om achter mijn computer te gaan zitten. Dus geen fb in de woonkamer of aan tafel enzo. Ik hoef echt niet de hele tijd online te zijn, want denk dat dat ook wel een beetje de ziekte van het moment is, er gewoon teveel tijd op spenderen.

   Verwijderen
 5. Ik heb al 3 jaar geen FB meer en ik vind het heerlijk! Ik volg blogs en Youtube kanalen die ik leuk vind. En contact met familie en vrienden? Die bellen of sms-en me maar! (ik heb ook geen Whatsapp ofzo)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier nog wel Facebook maar ik doe er helemaal niks mee. Af en toe deel ik wel eens een bericht van een serie als er iets voorbij komt maar dat is ook maar heel minimaal. Ik hoef niet alles te delen. Als iemand wat wil weten vragen ze het mij maar. Ik heb Facebook ook echt alleen nog maar voor de groepen waar ik zo af en toe eens op kijk.

  BeantwoordenVerwijderen