Wat kost de baby uitzet hier?

donderdag, februari 23, 2017

Kinderen kosten geld, dat is altijd het eerste wat je hoort en wat sommige mensen dan ook wel afschrikt of misschien soms onderschatten. Maar toen wij zwanger raakte had ik werk, verdiende ik toch een leuk bedrag en waren wij dus tweeverdieners. Vandaag de dag krijg ik een uitkering die een kwart minder is dan mijn normale salaris was en dat is dan best een grote hap uit je portemonnee. Wordt alles duurder en moet je in de tussentijd nog een leuke baby uitzet bij elkaar verzamelen. Erg nee zeker niet, soms is het lastig. Maar ik ben blij dat wij toch al niet heel erg van het geld over de balk smijt types waren. 

Dus sinds een paar maanden verzamel ik de baby uitzet, wat hebben wij nu in huis? Wat komt er nog bij en wat heeft het tot nu toe gekost... Om jullie zo een beeld te geven wat een start kan kosten en wat wij denken nodig te hebben voor de kleine meid.


Wat wij nu hebben aangeschaft of gekregen. 
 • Box + kleed tweedehands 
 • Voedingskussen + hoes tweedehands  
 • Wipper tweedehands
 • Badje + standaard tweedehands 
 • Kinderwagen tweedehands 
 • Maxi cosi + basis tweedehands 
 • Sterilisator tweedehands
 • Ledikant
 • Matras
 • 2 Hoeslakens
 • 2 lakens voor het bed
 • Baby draagzak 
 • Wandverschoontafel gekregen 
Totaal kosten: 544,86

Baby kleding, doeken en overig
 • 10 Rompertjes
 • 6 setjes kleding
 • 6 paar sokjes
 • 1 Jasje
 • 2 katoenen mutsjes 
 • 12 hydrofiele luiers
 • 6 hydrofiele washandjes
 • 6 monddoekjes 
 • 2 Badcapes 
 • Fopspeen 
 • 2 Stoffen rammelaar 
Totaal kosten:  125,37

Nog op het lijst
 • 2 katoenen dekens voor ledikant
 • 2 slaapzaken 
 • 2 aluminium kruiken
 • Luier emmer
 • 1 pak newborn luiers (1 is al in huis)
 • 2 moltons voor ledikant
 • Speelkleed (heeft geen haast) 
 • Babystoel (heeft geen haast)

Einde

Totaal zijn wij tot nu toe dus  670,23 kwijt omdat wij veel tweedehands of eigenlijk derdehands hebben overgenomen. Een leuke waardebon hadden gehad een gedeelte van de kleding met sinterklaas. 

Voor de borstvoeding of flesvoeding kijken wij als de kleine madam er is. Wel heb ik inmiddels een fles in huis die in zo'n zwangerschapsbox zat. Beha's omdat natuurlijk de borsten groeien en de wel besproken kompressen die ik al had benoemd. Natuurlijk heeft de kleine meid ook genoeg knuffels, aangezien ik zelf al Snuf de rammelaar heb gehaakt, er nog een grote beer aankomt die ik nog ga breien en de poppetjes die wij van vrienden en familie hebben gekregen. 

De basis is wel in huis en ik schat nog zo'n €150,00 kwijt te zijn om alles compleet te hebben. Stiekem kan ik ook wel echt genieten van de totale prijs die wij kwijt gaan zijn voor de basis uitzet, aangezien je voor een goede kinderwagen normaal al meer dan duizend euro kwijt bent. 

De start hoeft dus niet duur te zijn, het ligt toch echt aan je normen. Ook hebben wij geen baby kast en commode omdat wij natuurlijk maar één slaapkamer hebben. Maar ik kan je wel verklappen dat de verschoontafel net zo duur zou zijn geweest als een gemiddelde commode met aankleedkussen. 

Al met al een mooie lijst en ben ik heel erg tevreden met alles wat wij nu hebben, nu is het rustig wachten tot het einde en dan zullen wij wel weer zien wat wij missen en dus later nog aanschaffen.

Wat zou jij nog toevoegen aan deze lijst 
en zou jij tweedehands aankopen?

You Might Also Like

6 reacties

 1. Luieremmer heb ik voor je als je wil. Zelf alleen gebruikt bij Lucas en tot de plastic zak op was. Nu haal ik luier zakjes bij wibra 100 voor 1 euro. Gaan 1 poep luier of meerdere plas luiers in en dan zo in de container. De nieuwe cassette voor de Luieremmer vind ik prijzig en dan heb je van meerdere dagen luiers in de emmer. Je begrijpt ik ben er geen fan van

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wij zitten nog beetje te denken om gewoon de luierzakjes te halen, althans heb er al wat in huis. Om nu nog iets op de grond ergens neer te zetten in ons huis vind ik niet zo'n goed idee.

   Verwijderen
 2. Grappig, ik vind een luieremmer dus wel ideaal, maar deze verschoon ik dan wel om de dag.
  Maar die kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. En dat geldt eigenlijk voor de hele uitzet. De grote items ( babykamer, box, kinderwagen, wipstoeltje, badje en standaard) hebben wij ook tweedehands via marktplaats gekocht. En de rest kocht ik overal en nergens of maakte ik zelf. Ik heb het laatst nog eens nagerekend en wij hebben ongeveer 1400 euro uitgegeven. En dan gingen de kosten vooral in die extra dingetjes zitten zoals goed verduisterende gordijnen ( extra lang) een klamboe voor boven haar bedje en het leuke uiltje aan de muur. Veel geld maar ach wij hadden het er graag voor over. Na de geboorte ben ik gestopt met het bijhouden. En de kosten van de kraamzorg moet ik nog ontvangen :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch heerlijk dat je veel tweedehands kunt aanschaffen, en die luieremmer is bij ons meer ook een locatie probleempje omdat het ophang verschoontafel in de gang komt. Ook de gang waar je door naar binnen komt...

   Dus dan wil je minder graag spullen op de grond hebben staan. Wij zullen wel zien, nog tot begin april wachten dan alles gaan ophangen en neerzetten. Dan zien we wat we missen en wat niet.

   Verwijderen
 3. ik wacht met aanschaffen tot ik de 20 wkn echo heb gehad. Mijn man heeft van zijn dochter het ledikantje commode en de kast nog. Verder kan ik van een vriendin behoorlijk wat overnemen. Wat ik daarna nog nodig heb schaf ik dan aan, dan wel nieuw dan wel tweedehands

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om je lijstje zo te zien! Jullie zijn echt goed bezig als het gaat om kosten besparen op de uitzet. Wij zijn getrouwd toen ik zwanger was, dus heel veel geld voor de babyuitzet was er niet meer, maar we hebben wel sommige dingen als kado gevraagd voor de bruiloft. Zo hadden we dus al het ledikantje gekregen van vrienden. De meeste grote spullen hebben we tweedehands via marktplaats gekocht, en een paar dingen hebben we nieuw gekocht. Het leukste vond ik toch wel de oude box van mijn oma waar dus mijn moeder nog in heeft gespeeld.
  Wat betreft die luieremmer: tenzij je die mega dure Diaper Champ gevallen koopt, gaan luieremmers toch wel stinken. Wij hadden zo'n goedkope luieremmer van de Hema, wat op zich nog best te doen is in de eerste maanden. Maar als de echte stinkende poepluiers komen, dan gaat het iedere keer als je die emmer open doet weer stinken. Dus we gooien inmiddels maar iedere luier gewoon in de afvalbak met van die geparfumeerde zakjes voor de poepluiers. Onze afvalbak legen we toch iedere dag en dan heb ik die stank niet meer op zijn kamer.

  BeantwoordenVerwijderen