Weer naar buiten

maandag, februari 20, 2017

Wat scheen de zon afgelopen zondag toch heerlijk, heel even waagde ik het om in de achtertuin in te duiken. Gewoon even heel rustig wat kleine dingetjes snoeien en zo ontdekte ik dat het al langzaam lente word in mijn kleine postzegel tuintje. 


Terwijl alle moestuinders al druk in de weer waren met paprika plantjes en andere groente voorzaaien had ik nog helemaal niks gedaan. Ik ben ook al weken niet op mijn volkstuin geweest en nu dat de ziekte het huis maar blijft bestormen word het er niet beter op.

Toch zocht ik maar even de snoeischaar op en haalde ik het een en ander weg, ontdekte ik wat verdwaalde bloembollen die zich naar boven werken. Zaaide ik tuinbonen om straks op de volkstuin over te planten! Hopelijk doen ze het dit jaar wel goed en eten de vogels ze niet op zoals afgelopen jaar.


Zo als je kunt zien had ik mijn moestuinjas aan, die nog echt net dicht kan... Een muts op vanwege al het gesnotter en handschoenen vanwege de kleine meid in mijn buik. Maar het was wel even heel fijn en ook wel vermoeiend. Ook hier is het seizoen begonnen en ik kan niet wachten om de energie terug te vinden om naar de volkstuin te gaan. 

Maar eerst even beter worden en geduld hebben tot de eerste tuinboontjes zich boven de grond laat zien. Ik kan echt niet wachten!!!

You Might Also Like

4 reacties

 1. O, zo herkenbaar helaas. Tijdens mijn zwangerschap had ik zo'n lage weerstand dat ik continue echt ziek was. Met koorts, overgeven, duizeligheid, hoofdpijn en darmenproblemen etc. Ik hoop dat ze met goede tip komen. En anders veel sterkte en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik bleek enkel gewoon echt ziek te zijn geweest en daarom toch antibiotica kuur gehad. Voor mijn darmen heb ik gelukkig iets dat als ik het netjes gebruik geen last heb. Dus nu duimen dat het enkel bij verkouden blijft, daar kan ik goed mee leven tot juni haha

   Verwijderen
 2. Oehh leukleuk!! Ik krijg er ook kriebels van! Helaas moet ik die nog even laten voor wat het is.. Althans, het 'echte werk'. Wat voorzaaien in losse potjes bijv zou kunnen. Maar aangezien we de tuin nog moeten aanleggen (eind maart/begin april is het plan) duurt het echte werk nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja dan duurt het nog wel even, maar je kunt ook in potten kweken. Dan kan je toch lekker bezig zijn.

   Verwijderen