Zon en frisse lucht.

vrijdag, februari 24, 2017

Terwijl ik de hele ochtend in het ziekenhuis had gezeten was ik toe aan wat frisse lucht, de laatste keer dat ik op de tuin was geweest was na de grote storm vorig jaar. Waarbij mijn tuinhuisje kapot was gegaan en twee tuinen verder op lag. Nu er weer een storm voorbij was gekomen hoopte ik dat alles nog op de zelfde plek lag, aangezien het de bedoeling is dat wij hem nog wel opbouwen dit jaar.  Dus ging ik even kijken, enkel kijken want de energie om te werken had ik nog niet. Plus heel mijn gereedschap ligt nog thuis.


Toen naar mijn tuintje liep merkte ik dat mijn buren opeens weg waren, ik wist wel dat er wat gerommel was. Maar dat ik aan kwam lopen en twee grote zwarte velden zag staan, dat had ik echt niet verwacht. Terwijl ik vorig jaar nog zou denken dat ik wel één van de velden zou willen, was deze gedachte nu meteen uit mijn hoofd weg gewaaid. vijfennegentig vierkantenmeter grond vind ik wel voldoende!


Met veel plezier zag ik dat de knoflook allemaal goed was opgekomen, twee teentjes hebben het niet gered. Maar de overige tweeënvijftig teentjes knoflook staan nu nieuwe bolletjes te kweken onder de grond. Ook de zwarte tulpen komen allemaal mooi op en de andere rij verschillende bollen is helaas één rij die het niet zo goed doet. Maar je ziet wel meteen dat de lente er aan komt, heerlijk!


Het stukje grond is nu nog zo leeg, zo kaal en vooral een rommel. Ik merkte door het ziek zijn en zwangerschap dat mijn conditie nu echt om te huilen is, dus dat gaat pittig worden de aankomende maanden. Maar wat een heerlijk vooruitzicht, ik zie de stokken al staan voor alle lekkere boontjes. De bloemen al bloeien en mijn tuinhuisje hopelijk weer netjes in de lucht. Onze kleine meid moet toch ergens lekker kunnen slapen als moeder in de tuin bezig is.


Voor nu is het een zielig stukje grond, met her en der bollen die opkomen voor de mooiste bloemen te laten bloeien. Ik heb heerlijk een half uurtje in het zonnetje gezeten op de tuin, heerlijk dromend hoe de tuin er over een aantal maanden uit kan zien!

Dit seizoen wordt iets anders dan vooruit bedacht, de kleine meid is uitgerekend te komen in het begin van het nieuwe seizoen. Ik hoop veel mooie bloemen te mogen laten bloemen. De tuin mag vol staan met van alles, want hoe meer er staat... Hoe minder onkruid er kan groeien. 

Weather means more when you have a garden. 
There's nothing like listening to a shower 
and thinking how it is soaking in 
around your green beans. 
- macelene cox -

You Might Also Like

4 reacties

 1. Als je iedere keer een beetje doet, kom je er vast ook wel. Al weet ik dat het onkruid ook goed groeit met dit afwisselende, regenachtige weer. Dat is een nadeel van zwanger zijn, op een gegeven moment heb je meer vrije tijd, maar minder energie en lichamelijke kracht om wat te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps ik was nog niet klaar :) Ik wilde nog typen: maar dat komt gelukkig wel weer. Ik begin ook weer met wandelen en kan het bijna weer net zo goed volhouden als voor de zwangerschap. Die rottige Hypermobiliteit zorgt ervoor dat ik standaard wat minder aankan, maar voor mijn begrippen ben ik al een heel eind op weg.

   Verwijderen
  2. Ik ben benieuwd hoe het gaat, gelukkig krijg ik klein beetje hulp en idee is de tuin gewoon zo lekker vol mogelijk zetten! Hoe minder zwarte grond, hoe minder onkruid.

   Verwijderen
 2. Wat heerlijk eventjes, een moment van genieten! Nu even wat passen op de plaats, maar voor een mooi geschenk! Hopelijk heb je wat hulptroepen om in te schakelen voor je tuin, zodat het up to date blijft, en je straks volop kan genieten van al het moois wat komen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen