29 weken zwanger en ziekenhuis opnamen

vrijdag, maart 31, 2017

Het is woensdag als ik rustig aan naar het ziekenhuis rijd met de auto. De pasta staat nog op het aanrecht. Met het idee om het even op te ruimen als ik thuis kom...

Maar terwijl ik met die gedachte weg ga zal het allemaal toch even anders lopen. Vandaag is het vrijdag ochtend. Ik word net wakker op een kamer met twee andere dames in het ziekenhuis.


Een ballon danst naast me bed met aan het uiteinde twee sokjes die mijn moeder maakte. Naast de ballon staan  een klein bosje bloemen die ik kreeg van vrieflief zijn collega's. 

Ik lig rustig in bed, niet wetend wat de bedoeling is... Niet wetend voor hoelang, maar toen ik woensdag naar het ziekenhuis ging voor een extra controle kwamen ze er achter dat mijn baarmoedermond nog korter was dan de week ervoor. Toen was het al onder gemiddeld en zo'n verkorting wijst meestal op vroeggeboorte. 

Zo moest ik blijven, kreeg ik medicatie voor de rijping van de longen, weeën remmers en nog iets anders. Rustig blijf ik liggen, bedrust is verplicht en mijn lichaam geeft verder geen enkel signaal af voor een bevalling. 

Ik brei, word verzorgd met eten en drinken. Geniet van de ctg die ik krijg waarop het hardslagje te horen is en dat is eigenlijk heel rustgevend. 

Ik schijf dit blogje met mijn telefoon, dus het zal even rustig zijn hier op kostelijk leven. Wie nieuwschierig is kan het een beetje volgen op Instagram

You Might Also Like

6 reacties

 1. Maaike Kunst-Kolk31 maart 2017 om 08:13

  Heel veel succes en ik hoop dat de kleine nog even blijft zitten �� Hier precies hetzelfde meegemaakt met mijn dochter, bevalling was begonnen met 30+2 weken en met hoge spoed geremd, gelukkig bleef ze zitten tot 39+1 weken �� Bij de tweede ook weer precies hetzelfde wn meneer bleef tot 38+6 zitten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen zien, het is nu rustig dus hopelijk blijft madam ook nog een tijdje lekker zitten.

   Verwijderen
 2. Wat een schrikken voor jullie!! Maar ook wel voor mij als lezer hoor!!
  Sterkte dr mee

  Mijn moeder had het ook vanaf 28 wkn plat en ik wou eruit met 32 wkn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik had het zeker niet verwacht. Maar was wel al gewaarschuwd vanwege de afwijkende baarmoeder. Dus had me wel een klein beetje kunnen voorbereiden.

   Al dacht ik dat dit pas keer bij week 35 aan zou komen waaien.

   Verwijderen
 3. Veel sterkte, hopelijk geeft ze je nog even de tijd

  BeantwoordenVerwijderen