Kruiden kweken

woensdag, maart 15, 2017

Kruiden zijn eigenlijk een van de duurdere producten uit de supermarkt, als het prachtig mooi weer is met heerlijke temperaturen is het eigenlijk allemaal makkelijk te kweken. Jammer genoeg kan Nederland geen lange warme zomers... Maar die paar maanden kunnen we natuurlijk kruiden zaaien en oogsten.


Op mijn vorige blogje over wat je kon zaaien in maart kreeg ik een vraag of ik dit ook met kruiden kon doen. Nu ben ik niet heel erg met kruiden bezig, vooral omdat dit iets is wat ik liever bij huis zou kweken dan op de volkstuin. Maar de meeste kruiden kun je ook gewoon voor je keuken raam kweken! Als je maar lekker veel zon hebt en genoeg water geeft.

Dus hierbij een overzichtje die ik heb gemaakt van de kruiden die je kunt kweken. Zelf gebruik ik voornamelijk veel basilicum, bieslook, koriander, munt, peterselie en tijm in de keuken! Dus wie weet ga ik het hier bij huis ook nog een kleine kruidentuin aanleggen. 

Vergeet niet dat de kruiden wel ruimte nodig heeft, de meeste kruiden hebben toch al snel 30 cm x 30 cm groei ruimte nodig. Alleen tijm en dragon hebben meer ruimte nodig, wel 60 cm x 60 cm!!! 

Mocht je kruiden willen kweken voor je keuken raam... Vergeet niet dat je de plantjes in pot het beste vanaf een schaaltje water kan geven, zodat de wortelen het water vanaf onderen op nemen en zo altijd een licht vochtige grond hebben.

Ga jij aan de kruiden dit jaar?

You Might Also Like

5 reacties

 1. Ik heb bieslook in de (moes)tuin, heerlijk geen omkijken naar, komt elk jaar terug. Tijm staat er ook maar hij begint erg houtig te worden, dus ik denk dat het tijd wordt voor een nieuwe. Ik heb ook een rozemarijn in pot, maar die heb ik enkel voor de sier omdat ik er allergisch aan ben...
  Laatst zag ik trouwens dit leuke boekje, misschien ook wel iets voor jou omdat je graag thee drinkt? 'Theetuin' van Modeste Herwig: https://www.bol.com/nl/p/theetuin/9200000055844726/?country=BE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip! Ja ik ben een echte thee drinker, aangezien frisdrank hier niet in huis komt.

   Verwijderen
 2. Met planten gaat het hier prima maar kruiden... Ik probeer het niet meer... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan niet alles hebben toch, als je planten goed gaat!!! Is het toch ook helemaal goed.

   Verwijderen
 3. Leukleuk dat je er een blogje aan hebt gewijd! IK wil zeker weer kruiden kweken dit jaar, maar hoe is nog even de vraag. De tuinaanleg laat nog even op zich wachten en ik weet niet of ik voor t raam in de huiskamer zoveel wil hebben staan!

  BeantwoordenVerwijderen