Toch even anders.

zaterdag, maart 11, 2017

Ik maakte al weer een tijd geleden een moestuin planning, maar toen ik op de tuin was gooide ik het toch een klein beetje om. Ik had simpel weg geen zin in de standaard rijtjes, plus ik wilde meer ruimte voor de courgette, pompoenen en spinazie... Simpel weg om minder lege plekken te krijgen zodat er minder onkruid kan groeien.


Overal en nergens staan ook bloemen, opeens snijbiet en vele oost Indische kersen staan door de tuin. Twee netten zullen weer komen te staan om de kolen te beschermen. Mais krijgt ook weer haar eigen plekje, maar waarschijnlijk mogen de vogels weer genieten van alle mais. 

Een moestuin is ook delen toch, als ze de boontjes dan even laten hangen. We zullen zien of het een klein beetje werkt. Nu ik bekijk ben ik de tuinbonen helemaal vergeten, maar die zullen tussen de erwten en bonen komen...

Tja omdat ik in juni en juli minder tot niet op de tuin kan zijn, zou ik de handdoek dit jaar in de ring kunnen gooien. Maar omdat veel mensen toch wel een klein beetje negatief zijn over een kleine baby en een volkstuin... Krijg ik juist extra veel zin om te bewijzen dat het wel kan. 

Helaas word het omgewaaide tuinhuisje niet opgebouwd omdat de kosten te hoog zijn nu ik geen werk meer heb. Maar we gaan van het hout dat nog van het huisje over is een grote bak maken waar al het gereedschap in kan en ook meteen een mooi tafeltje zal zijn bij de bank. 

De eerste zaden zijn al gezaaid, nu is het duimen op mooier weer waardoor wij lekker naar te tuin kunnen gaan. De grond klaar maken voor al het mooi wat dit jaar hopelijk gaat groeien!

You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat heerlijk om daar mee bezig te zijn & leuk dat je het zo hebt uitgetekend. Veel voorpretplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ja dacht maak even een leuke tekening dan die simpele computerplanningen. Dit ziet er natuurlijk leuker uit!!!

   Verwijderen
 2. Heerlijk er zo even mee bezig zijn! Ik moet deze week ook maar eens gaan kijken wat ik dit jaar ga planten. Heb ook nog het een en ander over van de moestuintjes van vorig jaar dus die zak ga ik ook maar weer eens door spitten en hopelijk snel nog wat zaden bij kopen. Want ik wil sowieso weer courgettes & sperziebonen en doperwten gaan platen. Dat vond ik vorig jaar zo leuk om te zien groeien!

  BeantwoordenVerwijderen