Ledikant op de slaapkamer

maandag, april 24, 2017

Er zijn genoeg mensen die ons voor gek verklaren dat onze kleine madam op onze slaapkamer komt. Nu hebben wij ook niet echt een keuze, aangezien wij maar één slaapkamer hebben. Maar om eerlijk te zijn, al hadden wij wel een extra kamer dan had ik haar de eerste tijd ook bij ons op de kamer gehad. 

Maar na het ziekenhuisbezoek konden we als gekken alles gaan ophangen, neerzetten en een plekje geven. Maar wij besloten om het toch gewoon rustig aan te doen , of eigenlijk besloot meneer dat... Afgelopen zaterdag besloot ik dat het ledikant zijn plekje mocht krijgen. Terwijl meneer een balk ging halen voor onder het ledikant, ging ik rustig aan hem in elkaar zetten.


Bewust koos ik een wit ledikant en hij past net aan naast de kast. Echt op de millimeter!!! Van een afstandje lijkt het nu net één geheel en straks komt er nog een witte plank boven het ledikant voor een fotolijstje en andere kleine spulletjes. Zo erg als ik ben zullen de fotolijstjes die er boven komen ook wit zijn. Owja, op de stopcontacten komen natuurlijk voor die kind veiligheid dingen...


Terwijl het stond ging ik het direct even opdekken, ja vrouwen zijn nu eenmaal zo. Terwijl meneer hier een beetje zat te kijken van "waarom nu al opdekken..." zocht ik het knuffeltje die mijn moeder had gemaakt op samen met het beddengoed.


Ja het grijs en wit blijft terug komen in huis, ook het beddengoed is nu grijs en wit. Ik heb ook nog een groen lakentje en er moet nog een andere deken binnen komen die ik had besteld. Maar de deken is met van die indianententen en ook zwart wit.

Ik heb het bed ook opgemaakt met een hydrofieldoek, dit zie ik zo vaak en men zegt dat dit handig is. Plus staat ook nog wel eens leuk.


Zo komt de kleine madam steeds dichter en dichterbij. Ik moet toegeven dat het nog steeds onwerkelijk is dat deze ledikant straks gevuld zal zijn... Ik moet wel zeggen dat ik het heel leuk vind om zo'n hoekje in te richten. Het huis waar ik nu woon was al ingericht en ik krijg volledige vrijheid qua inrichting van dit hoekje. 

Ik kan niet wachten om straks het hele hoekje af te hebben en natuurlijk dat onze ledikant gevuld is. Maar voor nu kunnen wij al met zijn drieën wennen aan de verandering. Drieën? Ja, want Pip vergeten wij natuurlijk niet!

You Might Also Like

7 reacties

 1. Waarom zouden mensen je voor gek verklaren dat de baby straks bij jullie slaapt? Wij hebben een aparte kamer, met ledikantje, maar baby P slaapt in de cosleeper bij ons. Op 1 kamer slapen tot zes maanden verkleint de kans op wiegendood en een cosleeper is handig omdat je dan kunt blijven liggen tijdens de voedingen. Baby's eten niet snel, en meerdere keren per nacht minimaal een halfuur uit bed is niet te doen.

  Dus lekker bij je laten slapen. Regel wel oordopjes, want baby's knorren, kreunen, snurken en zuchten in hun slaap. Af en toe een paar uur oordopjes in is hemels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn partner slaapt altijd met oordopjes, dus aan oordopjes zeker geen gebrek. Ik slaap overal erg goed doorheen, maar mocht ik door de kleine meid dit niet kunnen... Er zijn oordopjes genoeg in huis!

   Verwijderen
 2. Lisanne ligt ook lekker bij onsmakelijk. Fijn bij ons in de wieg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, en voor de eerste weken vond ik het fijn om te weten hoe je veilig samen kon slapen. Ik had altijd geleerd dat baby's in geen geval bij hun ouders in bed mochten slapen, maar zelfs in het ziekenhuis legden ze P in de loop van de nacht bij mij, omdat zij dat gewoon nodig had en het was echt niet zo dat ik wakker kon blijven. Eenmaal thuis wilde P nog steeds bij ons slapen en mijn partner lukte het om de halve nacht wakker te blijven en droeg haar dan over, maar ik viel steeds binnen een kwartier in slaap. Maar hier vind je informatie over hoe het zo veilig mogelijk kan: https://www.borstvoeding.com/aanverwant/samen-slapen/bfhi.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is helaas 'normaal' in de ogen van veel mensen dat je kindje meteen hup op een andere kamer gaat. Niks tegen de mensen die dit wel doen echt niet, maar wij deden het niet. Ook omdat het niet kon maar als het wel kon had Flynn ook gewoon bij ons op de slaapkamer geslapen. En tegenwoordig slaapt hij nog elke nacht tussen ons in. Stiekem is dat best wel gezellig ^^.

  Als wij op een dag nog een tweede mogen verwelkomen zou ik graag een co-sleeper willen. Alleen gaat dit helaas niet met het bed wat wij nu hebben. Dat bed wordt sowieso een probleem want het kan niet op van die steunen en is erg laag. Maar goed dat zien we dan wel weer :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is inderdaad vrij gebruikelijk dat het kindje vrij rap naar zijn eigen kamertje gaat. Al moet ik stiekem wel eerlijk zeggen dat ik ons kindje niet zo snel tussen ons in ga laten slapen.

   De weg als hij/zij wat ouder is naar het eigen bed word alleen maar moeilijker hierdoor. Plus met altijd een kindje tussen je in, ik zie dat ook niet als iets fijns voor de relatie met de partner.

   Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen methoden en doet alles zoals voor hem/haar goed voelt.

   Ow en ook hier is het wel een dingetje hoor dat verhogen. De steunen brengen het bed veel te hoog... Dus wij doen er blokjes onder!

   Verwijderen
 5. hier komt het bedje eerst ook op onze kamer wegens voedingen etc. Daarna zien we wel. Hoe lang ie op de kamer blijft voordat ie naar zijn/haar kamertje gaat.

  Vriendin van mij wou haar kleine minstens een jaar bij hun op de kamer. Maar na 3 weken heeft man de kleine in zijn eigen kamertje gedaan. Aangezien mijn vriendin amper sliep, zelfs met dopjes in.

  Daarom zie ik het wel. Volgens mij moet je doen waar jij en je kleine zich fijn bij voelen

  BeantwoordenVerwijderen