Vluchttas inpakken

woensdag, april 12, 2017

Na dat ik met week 29 in het ziekenhuis belande gaf het ziekenhuis wel even de tip om toch de vluchttas klaar te maken. Nu had ik nog geen baby wasje gedraaid en lag alles eigenlijk nog in een hoopje in de kast. 

Na dat ik thuis kwam begonnen we maar met de eerste baby wasjes en gisteren was ik dan eindelijk klaar. Terwijl nu alles mooi op maat in de kast hangt en aankomend weekend de laatste voorbereidingen op de planning staat pakte ik vandaag het eerste deel in voor de tas. Omdat de kans op vroeg geboorte nog altijd aanwezig is besloot ik om één setje prematuur kleding te pakken en daarnaast de standaard kleertjes die ik mee wilde nemen.


Het rechter setje is maatje 44, ook allemaal roze en deze kleertjes kon ik lenen van mijn vriendin. Dit lag in de kast voor het geval dat. Nu ligt één setje in de tas voor het geval dat... Wel apart verpakt in een zakje, zodat ik het straks als onze meid tot week 37 blijft zitten ik het er ook makkelijk weer uit kan gooien.

Verder heb ik het volgende ingepakt.

Voor de kleine meid. 
 • Jasje
 • mutsje
 • 2 shirts 
 • 2 rompers, beide maat 50 maar vallen heel verschillend. 
 • 2 broekjes, beide maat 50 maar vallen heel verschillend
 • 2 paar sokjes, beide vallen ook weer heel verschillend
Voor mij.
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Kleine borstel
 • Ondergoed, 
 • 2 lange grote shirts 
 • Sokken en slippers
 • Extra setje kleding
Overig.
 • Kleingeld
 • Wat eten
Nog te pakken...
 • Maxi-cosi, maar die laat ik straks meneer gewoon even in de auto zetten. Hij kan er maar staan en in huis hebben wij hem toch niet nodig. 
 • Oplader telefoon
 • Camera
 • Paspoort
 • Formulieren voor aangiften, zijn we nog even mee bezig om alles te regelen...

Dit alles heb ik gewoon in de luiertas gedaan... Omdat dit een handige ruime tas is met leuke vakjes! Ow en ondergoed, na tip van iemand anders heb ik gewoon een onderbroek van meneer in de tas gedaan. Dit zou super fijn zijn in het begin met de verbanden... 

Wat zou jij mee nemen, of wat is jouw tip???

You Might Also Like

4 reacties

 1. Wijde joggingbroek! Dan zie je dat mooie kraamverband niet zitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ziekenhuizen en joggingbroeken gaan samen! Toen die week in het ziekenhuis had ik ook heerlijk een wijde joggingbroek aan of lag ik lekker zonder onder de dekens :D

   Verwijderen
 2. Wat moet je aan veel dingen denken zeg, nooit geweten! ;-) wel heel schattig, al die kleertjes bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je er ni mee bezig bent sta je er natuurlijk ook niet bij stil.

   Verwijderen