Bloemen, kleur en besjes op de volkstuin

woensdag, mei 24, 2017

Nu zit ik de meeste dagen in huis, lig ik op de bank... Brei ik wat en kijk ik naar buiten. Voor het eerst heb ik geen wandelingen gemaakt toen de lente echt begon, toen de natuur groen werd. Nee dit jaar loopt het even anders. Maar wat is er dan fijner dan opgehaald te worden om even te kijken op de volkstuin...


De tuin is nog kaal, terwijl de buren allemaal de mooiste bloesem hebben in de fruitbomen is er bij mij vooral veel zwart zand. Jammer is het zeker, maar de kleine fruitboompjes doen het goed. De rode bessenstruik hangt al vol kleine besjes, de bloemen worden gevormd bij de blauwe bessen en de rabarber gaf al zijn eerste oogst.


Bij mijn buurman staan de fruitbomen prachtig in bloei, appeltjes en ander fruit. Want om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat hij heeft gepland. Ze geven in ieder geval hele mooie bloemen die erg fotogeniek zijn. 


Bij mij op de tuin staan trouwens ook erwten, de enige groentjes ook naast de fruitboompjes. Maar er komt meer aan, de courgette en pompoen groeien goed thuis en straks als ik weer word opgehaald kunnen die de grond in.


Ook heb ik een nieuw plan ingediend bij de verenging, zij moeten dit goedkeuren en als het goedgekeurd wordt scheelt dit straks onkruid. Geeft het meer overzicht en is het straks ook iets meer kindvriendelijk. Als dit wordt goedgekeurd zal ik het met jullie delen in een blogje, maar tot die tijd wacht ik het even rustig af.

Maar voor nu blijven we even wachten tot ik weer zelf heen kan, heb ik thuis genoeg voor gezaaid en hoop ik dat dit straks allemaal mooi de grond in kan en heerlijk groeit. Voor nu ben ik al blij dat ik om de paar weken even een kijkje kan nemen en dat mijn vader het een beetje bij houd met schoffelen. Anders stond het onkruid al knie hoogte....

Ben je nieuwschierig wat ik heb geoogst vorig jaar en wat er dit jaar geoogst is? 

You Might Also Like

6 reacties

 1. Fijn dat je hulp krijgt van je vader met schoffelen.
  Zelf heb ik 8 "vierkante meter bakken" (nee, klopt niet helemaal, ze zijn 120 x 120 cm groot), met gras ertussen. Dat scheelt zoveel in onkruid wieden. Alle groenten staan ook door elkaar gemixt wat maakt dat insekten en ziektes niet gelijk alles vinden en kapot maken. Heb het intussen 5 jaar zo en ben er nog steeds erg blij mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zo'n tuin en het plannen en dromen. Ik hoop dat je plan mag.

  Wij doen het voorlopig met balkonbakken die ik steeds creatiever afzet omdat de katten ze anders uitgraven.
  Ik overweeg een stukje van de brandgang te pikken om daar een bak met bijenbloemen te kunnen planten, maar we moeten even zoeken hoe dat kan zonder de route te blokkeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oe brandgang is wel risico, inderdaad let je op dat je de route niet blokkeert. Hopelijk heb je het nooit nodig, maar als...

   Verwijderen
  2. De brandgang is niet rolstoeltoegankelijk, dus ik heb sowieso een probleem.

   Maar we hebben goed gekeken en er kunnen bakken aan de buitenkant worden gehangen. Nu even op zoek naar goedkope balkonbakken en ondertussen het een en ander voorzaaien en dan verbeteren we ons uitzicht.

   Verwijderen
 3. Ik word heel nieuwsgierig naar welk plan je gaat indienen bij de vereniging...minder onkruid en meer overzicht: dat wil iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bakken, padden met worteldoek en houtsnippers. Beetje dat idee.

   Verwijderen

Overige Categorieën

Follow by Email

Subscribe