Jurkje van de naald.

woensdag, mei 03, 2017

Rustig tikte de naalden, sneller dan ooit omdat ik zo veel tijd over had. Sneller dan ooit omdat de wol zo zacht was, het werkje zo licht en het jurkje zo schattig! Ik breide rustig dit jurkje af, voor het eerst werkte ik met twee verschillende kleuren. Voor de tweede keer maakte ik een kledingstuk.


De standaard recht toe en recht aan steken werden vervangen tot een hart te breien in het midden. Door de mooie kleur grijs over te laten lopen in een hele zachte kleur roze. Door opeens voor het eerst een bord te naaien aan het halsje. Allemaal nieuwe kleine dingen die even uitzoeken waren.


Maar dan is er dan toch dit jurkje, rustig hangt hij nu even aan ons ledikant. Even pronken met mijn eigen creatie! Even trots zijn om dit schattige jurkje. Hopelijk groeit ze niet veel te snel, kan ze dit jurkje een paar keer aan. 

Toch wel echt een meisjes jurkje, maar hij was erg leuk om te maken! Niet te truttig en oubollig, maar gewoon lekker deze tijd!

You Might Also Like

13 reacties

 1. Oh, wat is tie mooi! Complimenten!
  Alleen hoop ik met je mee dat ze hem wat vaker aan kan. Als ze net zo hard groeit, als die van mij..
  Maar goed dat zeg ik van een foto. Het is maatje 50/56 ofniet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, klopt dat het maatje 56 is. Ik begon deze met breien toen ze zeiden dat het eerder zou komen. Nu vandaag zit ze nog lekker op der plekje, dus hopelijk kan ze het jurkje inderdaad vaker dan 1x aan.

   Verwijderen
 2. Een heel mooi jurkje. Erg mooi gemaakt. En nu kan het wachten bijna beginnen. Bij week 37 mag ze bijna meteen naar huis toch? Dus nog even... zo spannend! Fijn hoor, dat ze zo netjes blijft zitten. Stijn is geboren bij precies 35 weken, dus 2 weken in ziekenhuis. Met heel veel gedoe (couveuse, ademhalingsondersteuning, sonde etc). Dus hoop zo dat jullie het redden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wij blijven rustig doorgaan en we zullen zien wanneer de kleine meid zich aandient. Inderdaad beste is toch wel 37 weken halen.

   Verwijderen
 3. .. SCHATTIG.. erg mooi gemaakt! .. heel veel brei- haak- borduurplezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superschattig. Waar komt dat patroon vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit patroon is van Phildar en heb hem bij hobbydoos gekregen toen ik de wol bestelde.

   Verwijderen
  2. Leuk! Ik ga eens kijken of het ook in maten komt die P volgende winter zou kunnen hebben, want als ik het haar nu aandoe, kook ik haar (maak je geen zorgen om jouw meisje, P is een extreem warme baby, tegen alle adviezen in draagt zij altijd minder laagjes dan ik, want anders zweet ze zich een ongeluk.)

   Verwijderen
  3. Gevonden! En hij is er ook in 12 maanden! En je kunt de kleurtjes makkelijk aanpassen (deze kleuren staan mij fantastisch, maar P niet, dus ik maak hem zwart-wit).

   Verwijderen
  4. Stuur je een foto hoe die is geworden? Ben wel nieuwsgierig straks naar jouw breiwerk.

   Verwijderen
  5. Als je een beetje geduld hebt.
   Tijdens het zoeken kwam ik een dekentje tegen wat ik leuk in het ledikantje kan leggen, en ik heb nog een stapel projecties liggen, een jurkje en een rokje naaien (ben ik niet zo goed in, dus duurt lang) een kattentipi, wat klusprojectjes (waaronder het restaureren van een bureautje dat we op straat vonden op Koningsdag) en ik heb 2 banen, 5 katten, een man en een baby.
   Dus hij komt er wel, zelfs voor de winter nog. Maar vermoedelijk in het reces en dat duurt nog even.

   Verwijderen