Kookboek Vegalicious

vrijdag, mei 12, 2017

Toen ik vegetarisch begon te koken ging ik opzoek naar een goed vegetarisch kookboek. Ik zal eerlijk zijn, die zijn best lastig te vinden. Door de jaren heen heb ik geleerd dat er genoeg kookboeken zijn die niet helemaal kloppen. Maar daar valt Vegalicious niet onder, of je nu volledig vegetarisch wil gaan koken of gewoon een paar keer per week. Het is een boek vol lekkere gerechten, zowel lichte gerechten als iets zwaardere.


Bij vegetarisch koken moet je meestal wel een hoop kruiden in huis hebben, maar niet bij deze gerechten. Er staan heerlijke hoofdgerechten zoals risotto, zelfgemaakte pizza's en volle salades. Maar ook kruidenbotertjes, jam en andere bijgerechten. 


Vegalicious is een boek waar bij zelf maken toch centraal staat. Geen zakjes, pakjes en of kant en klaar producten. Nee maar heerlijk puur en zie het taartje hieronder. Je krijgt hier toch meteen trek van!


Wanneer je dit boek uit mijn kast pakt zul je ontdekken dat hij gebruikt is, ik kook er graag uit en laat me inspireren door de recepten. Al ben ik nog niet aan het bakken gekomen! Dus dat wordt nog een leuk doel voor de aankomende tijd.

Ik kook er graag uit, ben jij nu nieuwsgierig geworden?
Kijk dan even hier.

Staat Vegalicious ook bij jou in de kast? 

Sommige links in deze blogpost zijn affiliatelinks. 
Dank je voor je support!

You Might Also Like

12 reacties

 1. Oh, die komt op mijn lijstje! Wat waren de twee miskopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet de naam niet meer, maar de kookboeken die voor habbekrats bij de boekvoordeel te koop zijn qua vega... Die waren niet zo goed! Veel fouten in de boeken.

   Verwijderen
  2. Dank je! Ik heb dezelfde ervaring met boeken van het boekenvoordeel. Ik heb het kookboek van dagen zonder vlees (het eerste boek, er is nu ook een tweede uit) en Veg! van River Cottage. Vind ik beide ook interessante boeken. Ik leen tegenwoordig eerst in de bib en als ik het dan goed vind, koop ik pas.

   Verwijderen
  3. Nog een vraagje voor ik hem misschien bestel, staan er veel gerechten met noten in? Mijn vriend is allergisch voor noten (en dus ook amandelmeel enz). Dus als dat is, valt er veel weg. Zijn het haalbare recepten met ingrediënten die je in elke supermarkt vindt (ik woon in een "boerengat" in België) ;)

   Verwijderen
  4. Dit is zeker een kookboek wat dan geschrikt is, want alles kan je gewoon in de supermarkt vinden. Er staan genoeg heerlijke recepten zonder noten in.

   Verwijderen
  5. Dank je! Nu komt hij zeker op het lijstje!

   Verwijderen
 2. Ik heb hem niet staan, maar ik vind dat je niet een hoop kruiden nodig hebt en dat je alles bij de supermarkt kunt kopen ook niet per se pluspunten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom zou dat geen pluspunt zijn ?

   Verwijderen
  2. Ik heb hier enkel een kleine Buurtsuper en de dichtstbijzijnde (bio)winkel met uitgebreid assortiment is al 20 min rijden, enkel. Daar heb ik niet elke week tijd voor in combinatie​ met mijn gezin en werk. Dus als het in de gewone supermarkt te krijgen is, is dat voor mij een plus want ik rij niet elke week 40 min om boodschappen te doen.

   Verwijderen
 3. Ik woon in de binnenstad van Amsterdam, en de Turk, de biologische winkels, de toko en de Surinamer zijn dichterbij dan een supermarkt met een beetje redelijk assortiment (maargoed, ik bestel mijn supermarktboodschappen altijd), dus het maakt mij niet zoveel uit als ik een keer naar een andere winkel zou moeten.

  En verder houden wij van kruidig eten, wij hebben 3 meter kruidenrek, om die reden. Dat is ook de reden dat we vaker bij de Turk komen dan bij de AH.

  Ik snap dat het voor andere mensen heel anders kan zijn. Maar in mijn situatie zijn het dus niet zulke pluspunten.
  (Ik heb dus vegarabia al een tijdje op mijn lijstje staan, maar ik ben nu bezig met eten voor kleintjes en ga daarna vegetarisch vanaf de wieg en de kleine vegetariër bestellen. Baby's mogen blijkbaar geen kruiden, en P straks vers eten geven ipv potjes is geen enkel probleem, wij koken dagelijks vers, maar hoe we haar eten zonder kruiden combineren met het onze is nog even een dingetje.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dan kan ik het me voorstellen, wij eten hier ook met veel kruiden. Maar straks als de kleine er is krijgt ze ook vegetarisch te eten, omdat wij niet zonder kruiden eten staat er een stomer / blender op de verlanglijst.

  Omdat het makkelijker is en uiteindelijk ook beter voor milieu omdat wij helaas niet elektrisch koken. Dus dan is zo'n stomer / blender extra handig en je bepaald precies wat je kleine eet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil niet gaan blenden. Wij koken op inductie, en hebben stoominzetten, maar volgens mij kun je als je stukjes geeft ook gewoon twee stukjes groenten koken.

   Verwijderen