Zwangerschaps foto's Black and White

maandag, mei 08, 2017

Ik had niet gedacht dat ik foto's zou laten maken van mij tijdens de zwangerschap, eerlijk gezegd was ik dat zeker ook niet van plan. Maar voor ik het wist werd ik op een zondag opgehaald met de rolstoel om naar het park achter ons huis te gaan.


Opeens volgde ik de kleine aanwijzingen op, van "een hand in je zij" tot "je been even naar voren." Je mooi voelen tijdens de zwangerschap vind ik zeker nog een kunst, toen ik ook alle foto's kreeg moest ik even slikken. Elke dag zie ik mezelf wel in de spiegel, voel ik mijn buik in de weg zitten. Maar opeens jezelf zo zien op de foto, zo veranderd was even lastig.


Toch was ik ook zeker tevreden, niet alle foto's konden mij plezieren... Maar deze zeker wel, hier voel ik me nog vrouwelijk en geen "planeet op pootjes." Zoals manlief mij in huis noemde laatst. Ik moest daar trouwens behoorlijk om lachen, vond hem erg goed bedacht!


Maar hier was ik dus 34 weken zwanger, droeg ik een klein meisje in mij van zo'n 42 cm lang en meer dan twee kilo. Het is toch kunstig hoe ons lichaam zich helemaal aanpast, hoe alles ronder en groter wordt. Niet alleen de buik, maar ook je benen, borsten en armen. Owja en gezicht niet te vergeten!  

Nu heb ik een paar mooie foto's voor in het archief, voor in mijn negen maanden boek! Dan weet ik over een paar jaar hoe ik er uit zag en hoe de zwangerschap ging!

De foto's zijn gemaakt door Creative Planet

You Might Also Like

13 reacties

 1. 't zijn prachtige foto's! Ik heb dat niet gedaan en achteraf een beetje spijt van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik zou eerst zelf helemaal geen buikfoto's maken, dat ben ik wel gaan doen toen voor mijn negenmaandenboek...

   Verwijderen
 2. Schitterend!!! Ik twijfel ook nog erg hoor. Ben nu ruim 26 wkn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zelf nooit naar een fotostudio zijn gegaan... Daarom ben ik blij dat een kennis de foto's heeft genomen.

   Verwijderen
 3. Mooie foto's. En tja dat je het overal ziet hoort er echt bij. Ik vond trouwens dat deze kilo's er snel af gingen. Toen ik eenmaal mijn best deed en klaar ervoor was om even af te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het er bij hoorde wist ik wel, maar zo op beeld is het toch altijd even lastiger. Plus heb mijn hele leven al moeite met gewicht en was eindelijk tevreden... Dan word je zwanger, dus is lastig maar heb het er zeker voor over.

   Hoop dat de zwangerschapskilo's er makkelijker afgaan dan gewone kilo's bij mij.... We zullen zien.

   Verwijderen
 4. Mooie foto's.

  Ik heb het niet gedaan, ook geen buikfoto's. Enerzijds omdat ik diep ongelukkig zwanger was en er niets mooi vond, anderzijds omdat er te weinig te zien was.
  Voor het babyboek hebben we superveel echo's (waarvan we een deel kwijt zijn geraakt, dat wel), die moeten de plek van de buikfoto's!: maar innemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier is het wel een specifieke manier van foto's nemen, drie kwart vind ik ook niet mooi... Maar ach, echo foto's zijn toch net zo leuk!

   Verwijderen
  2. Haha, met van die onherkenbare vormen?

   Misschien vind je de foto's later nog mooi. De ironie is dat ik me onwijs lelijk en ongelukkig voelde, maar waarschijnlijk wel heel mooi zwanger was. Maar daar is nu geen bewijs van.

   Verwijderen
  3. Althans, mooi zwanger. Tot een dag voor de bevalling waren er mensen die biet mijn buik zagen, maar wel commentaar hadden op goed ik eruit zag. Maar mogelijk reageerden ze erop dat ik een kilo of 10 was afgevallen, (ongezond) mager wordt altijd gewaardeerd in deze maatschappij.

   Verwijderen
 5. Mooi juist, vind ik. Bijzonder ook hoe verschillend vrouwen zijn. Ik heb me juist nog nooit zo mooi gevoeld als toen ik zwanger was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb me in het begin wel mooi gevoeld, tot dat de rest van het lichaam ook dikker werd en de eerste striae om de hoek kwam kijken. Maar inderdaad het is mooi hoe iedereen anders zijn en het anders ervaren.

   Verwijderen