De Kraamweek

maandag, juni 05, 2017

Terwijl je ons bevallingsverhaal hier al kon lezen, gingen wij na twee nachtjes ziekenhuis de kraamweek in. Toen ik kraamzorg moest regelen zag ik er heel erg tegenop. Wij hebben niet vaak mensen over de vloer, houden er niet van als mensen in je kasjes zitten te snuffelen. Plus ik heb nog eens een man in huis die heel schoon en opgeruimd is! 

Dus toen wij eenmaal naar huis gingen belde ik zelf de kraamzorg en voor ik het wist kwamen wij thuis en stonden er twee dames op ons te wachten. Twee??? Ja één in opleiding en de andere boordevol ervaring. Ik was zo blij dat ik heerlijk mijn eigen vertrouwde bed in kon, de rust en ontspanning die er thuis was had je in het ziekenhuis niet.


Voor ik het wist stonden ze al een kopje thee te zetten, hielpen ze met de voeding en werd de was gedaan. Terwijl de borstvoeding in het ziekenhuis niet opgang wilde komen, onze dochter niet wilde drinken was het thuis na twee dagen gelukt. Ze dronk heerlijk met een tepelhoedje en voor ik het wist had ik zulke pijnlijke borsten dat ik moest kolven... Melk in overvloed!   

Terwijl manlief al snel weer aan het werk was, genoot ik van alle zorg! De heerlijke fruithapjes, broodjes die werden gesmeerd en de frisse badkamer elke dag. De verplichte rustmomenten in de middag en aan het einde van de week de korte wandeling.


Terwijl wij eerst twee dagen extra kraamzorg zouden krijgen, bleek dit op de vrijdag overbodig te zijn. De kraamzusters gaven aan dat het zonde zou zijn om een nieuwe kraamzuster te laten komen die gezellig op de bank kon komen babbelen. Want het ging allemaal gewoon super goed. 

De zenuwen die ik in het begin had voor de kraamweek bleek volledig overbodig te zijn! De rust die beide dames uitstraalde was fijn en heel gezellig. De uitleg was elke keer duidelijk en het was leuk om het verschil te zien van de ervaring en van de lesboeken. 

Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad, wij hadden de mazzel dat er een klik was en deze twee dames kan ik nog elke keer tegenkomen bij de winkel. Want ééntje woont zelfs maar vijf minuten van ons vandaan.  


You Might Also Like

7 reacties

 1. Onze kraamhulp vond blijkbaar dat wij alles al konden (wij waren 4 dagen in het ziekenhuis, dus daar had R al een hoop babyverzorging geleerd, ik niets, want natuurlijk hadden ze daar geen rolstoelbedjes en verschoontafels) en deed dus niets. Nouja, boeken uit onze kast lezen en aan de eettafel zitten praten. Wij waren echt opgelucht toen ze weg was en we ons eigen ritme konden gaan vinden.

  Klinkt jouw kraamweek toch een stuk beter. En fijn dat de borstvoeding zo goed lukt! Ik had genoeg melk, maar P was niet sterk genoeg om bij mij te drinken, en na 5 weken kolven waarvan 1 week met de hele dag extra aanleggen zodat ze aan de borst zou gaan drinken was mijn lijf er klaar mee en kwam er niets meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik het zo lees heb ik veel geluk gehad met mijn twee dames. Mensen vergeten wel eens dat niet alles is aangepast aan een rolstoelgebruiker denk ik. Waardoor je in zulke situaties terecht komt...

   Verwijderen
  2. Wij hebben gewoon pech gehad geloof ik. Wij hebben een babyboom in de omgeving en wij waren de enigen die in de eerste week al moesten kiezen tussen eten of stofzuigen (je blijkt geen tijd te hebben voor allebei in de eerste week), want blijkbaar kan een kraamhulp dat allebei voor je regelen.

   Ik vond dat het niet was aangepast in het ziekenhuis niet zo'n probleem, de enige plekken waar ik me zonder hulp kan redden zijn thuis en op kantoor, in het ziekenhuis is tenminste fulltime hulp aanwezig.

   Verwijderen
  3. Als je nu maar geniet toch, ps. Heb een vraagje, krijg jij een melding als ik een reactie heb geplaatst op jouw reactie?

   Verwijderen
  4. Nu geniet volop.
   Ik krijg geen melding, ik kijk gewoon af en toe.

   Verwijderen
 2. Fijn, zo'n ervaring! Hier ook een goede ervaring. Zag er eerst ook echt tegen op, hou er niet zo van om dingen uit handen te geven. Maar het viel me echt alles mee. Ook 2 kraamverzorgsters, en 8 dagen zorg. Zeker met 2 is dat wel heel veel, dus de laatste dagen kwam de leerling 's morgens vroeg alleen, en kwam rond koffietijd de ander er weer bij. (De leerling mocht bij het volgende gezin zelfstandig gaan kramen)

  Vond het wel lekker toen ze weg waren, was er echt aan toe om het zelf te doen.

  www.vanonserf.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier mocht de leerling echt niet alleen komen, maar heb met haar wel paar korte wandelingen gemaakt. Plus zij heeft het kraamboek heel gezellig gemaakt en veel opgeschreven. Daar was nu dus tijd voor, extra leuke herinnering.

   Verwijderen

Overige Categorieën

Follow by Email

Subscribe