Droogte en steeds wat groener

maandag, juni 19, 2017

Vorige week vrijdag, voor de warmte echt losbarstte ging ik met onze kleine indiaan naar de volkstuin. Het waaide stevig en zo was het niet te warm om echt iets te doen, terwijl ik voor het eerst weer met de schoffel in de hand stond. Sliep de kleine indiaan rustig in de kinderwagen. 


Het was fijn om even het eerste vak weer onkruidvrij te maken, de bloemen van de bonen te zien bloeien. Een beetje lichaamsbeweging is zo gek nog niet op zo'n moment. Nu moet ik bekennen dat ik mezelf ook in de gaten moet houden, ik wil vaak te snel. Om nu de hele tuin even te schoffelen, alles water te geven en te zaaien... Nee dat gaat nog niet, het was immers ook maar vier weken geleden dat de kleine indiaan was geboren. 


Terwijl alle tuinbonen heerlijk zijn opgepeuzeld door de vogels... Net als de erwten helaas, doet de spinazie, courgette en pompoen het goed. Langzaam groeien ze en groeien ze, straks zullen we heerlijk kunnen oogsten. Volgend jaar zullen we dus wel met enkele netten gaan werken, want om nu elk jaar alles te laten opeten... Dat is ook wel heel erg zonde!


Behalve vak één die lekker vol staat, ziet de rest er eigenlijk heel leeg uit. Ik wacht helaas nog op goedkeuring voor het moestuinplan, want ik kan eigenlijk niet wachten om met het nieuwe plan aan het werk te gaan. Waarvoor ik nu al aan het sparen ben, want er moet hout aangeschaft worden... Worteldoek niet te vergeten, buizen voor straks over de bakken... Genoeg, maar dat zal het wel een stukje makkelijke maken.


Maar voor nu tuinieren we zo verder, het word steeds groener  en ik probeer in de avonden naar de tuin te gaan als vriendlief thuis is. Die sport drie keer in de week en één keer in het weekend. Dus het is een beetje puzzelen. Want die kleine meid mee nemen als het zo warm is, daar word ze helemaal niet blij van. Plus voor mij is het even me-time!


Maar voor nu duimen we om een klein beetje regen, al is de droogte wel weer makkelijk met het onkruid. De planten hebben het zwaar met de droogte. Ik zei nog wel tegen vriendlief dat hij maar eens mee moest naar de tuin, want zo netjes als het nu is heeft hij het nog nooit gezien.

Dus een verzoekje voor moeder natuur, laat het een klein beetje regenen voor de tuin. 
Dat heeft ze wel even nodig.

You Might Also Like

2 reacties

 1. Idd het is echt ontzettend droog! Tuin ziet er goed uit. Wel jammer van de vraat. Maar begrijps ik het goed moet je je goedkeuring krijgen voor wat je wilt verbouwen op je stukkie?

  Kan me voorstellen dat het echt stukje me time is die avonden. En als je meid mee gaat is natuurlijk ook leuk vooral als ze dan lekker slaapt.

  Hier ook droog. Gras voor de melkkoeien lijkt bijna savanne. De moestuin hier is dit jaar minder groot vanwege de bedrijfsverplaatsing/verhuizing. De rode bessen doen het heeeeel goed al heel wat in sap en jam verwerkt. Die kunnen aardig goed tegen de droogte. Voor de rest eten we de diepvries hier momenteel met peulen, bonen en rode bessen van vorig jaar leeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles wat wij willen bouwen wat meerdere jaren blijft staan, daarvoor moet je goedkeuring hebben van de vereniging. Om zo te controleren of je aan de regels voldoet en de volkstuinvereniging een beetje geordend te houden.

   Verwijderen

Overige Categorieën

Follow by Email

Subscribe