Het witte zomer jurkje is af.

zondag, juni 11, 2017

Op vijfentwintig april begon ik met dit schattige witte jurkje, het tweede jurkje wat ik zou gaan breien dit jaar. Of eigenlijk in mijn leven. Dit witte zomerjurkje was een uitdaging, er moest een patroon worden gebreid. Een boordje worden opgezet en dan al die kleine schattige gaatjes. 


Ik moest ik opeens minderen op een bepaalde manier zodat er een koortje zou komen aan de voorkant. Puzzelen hoe ze het bedoelde, overhalen, samenbreien, dubbel breien en omslaan. Opeens kwamen er meer steken voorbij dan ik ooit had gebreid.


Maar ik puzzelde door, keek filmpjes en zetten al snel na de start het jurkje in elkaar. De zachte wol was een plezier om mee te werken. Het patroon was te schattig om aan de kant neer te leggen en zo heeft onze kleine indiaan al twee gebreide jurkjes. Al is dit jurkje voor drie maanden, het volgende breiwerkje voor haar wordt voor zes maanden, een mooi zacht vestje. 

Maar eerst gaan we een oud werkje afmaken, want iets afmaken is wel heel erg fijn gevoel!

You Might Also Like

6 reacties

 1. SCHATTIG .. én mooi gemaakt, m'n complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig jurkje! Het gaat haar vast erg mooi staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het, mijn eerste jurkje zag er stiekem niet uit, was te kort...

   Verwijderen
 3. En je eerste jurkje? Heeft ze hem al aangehad? Past ze hem? #verdernietnieuwsgierig! ;)
  Na het zien van dit soort foto's, zou ik ook graag willen breien.. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerste jurkje die ik maakte heeft ze even aangehad, maar deze dame is nu nog heel lang en slank dus stond niet heel mooi... Dit jurkje duurt nog wel even voor ze hem aankan. Is voor minimaal drie maanden, hopelijk is ze dan iets voller ;)

   Verwijderen

Overige Categorieën

Follow by Email

Subscribe