About


Oh Hello!!!


Welkom op Kostelijk Leven, een blog die wordt geschreven door Anna Maria, het gezin woont bij de zee, de duinen en tussen de bomen. Ergens in het noorden van Nederland. Kostelijk Leven bestaat uit vriendlief, Pip de stoere huiskat en onze kleine indiaan. Wij wonen in een fijn appartement aan de rand van de stad.

Anna Maria
Zesentwintig jaar geleden geboren in een dorpje hoog in het noorden... Een tikje ongeduldig en kan heerlijk weg dromen hoe het leven zou kunnen zijn. Wil graag zo groen mogelijk leven en is hierdoor wel een kleine wereldverbeteraar... Maar verliest soms de realiteit uit het oog bij deze dromen, maar word met beide benen op de grond gehouden door vriendlief.

Vriendlief ook wel het Opperhoofd
Veertig jaar geleden geboren ook in een dorp, maar dichter bij de grote stad. Is de rust zelve en zelfs stiekem een tikje lui. Denkt over alles heel goed na en daardoor blijven sommige besluiten uren, dagen en soms jaren vooruitgeschoven worden. Houd niet van veranderingen maar wordt toch mee genomen door mevrouw. 

Kleine indiaan
Wordt verwacht in juni 2017.

Pip de stoere kat.
Geboren in 2016 onder de trap bij ons huis, binnen gehaald door de vrouw des huizes met vijf weken na moeder spoorloos was verdwenen. Nu een zeer lieve aanhankelijke kleine meid, met super sterke kaken en onze enige volledige vleeseter. 


Onderwerpen

Motherhood 
In 2017 word / ben ik moeder geworden van onze kleine indiaan. Er is een heel nieuw leven open gegaan en onder Motherhood neem ik jullie mee in onze avonturen. Leuke en minder leuke dingen komen aanbod om zo een kijkje te geven in het leven van een gezin.

Food 
Juiste voeding is voor ons erg belangrijk, beide komen uit de voedingsindustrie. Hierdoor zijn wij extra bewust van de goede en slechte kanten van voeding, onze keuken is hoofdzakelijk vegetarisch en zuivelarm. Onder Food deel ik voornamelijk lekkere simpele gerechten die iedereen zou moeten kunnen maken. Want vegetarisch koken is gewoon ook heel lekker.
 
Simple life 
Wij mensen rennen tegenwoordig wat af, maar hier in huis proberen wij een simpel leven te leven met een tikje soberheid. Minder spullen, een moestuin en gewoon wat minder drukke agenda's. Momenten van ouderwets handwerken, lezen en spelletjes doen. Plus een stukje duurzaamheid en groen.

Adventure
Wij zijn geen echte reizigers, gaan niet echt naar verre landen. Je maakt ons niet blij met een pretpark. Nee wij genieten genieten juist van een simpele wandeling in de natuur. Korte uitjes en om het jaar of twee jaar een verre reis. 
Wij genieten juist meer van een wandeling met als afsluiting een lekker drankje. Onder Adventure neem ik jullie dan ook mee met deze wandelingen, laat ik jullie lekkere eettentjes zien en korte uitjes. Soms, ja soms een lange fijne vakantie.  
 

let’s be friends!

Als je wil, je kan...