Moestuin Tips


Sinds eind 2015 kwam ik in bezit van een mooie volkstuin van 95 m2. Het eerste seizoen was even slikken, alles leek te mislukken en enkel het onkruid leek te groeien... Er werd een leuk schattig tuinhuisje gebouwd die later weer omverwaaide dankzij een storm. De slakken, vogels en mieren leken alles op te eten! 

Waarom ik dan toch een pagina maak voor alle moestuin tips te verzamelen. Simpel weg omdat groene vingers heb je niet van nature, ook die kweek je. De tips worden per maand verzameld en langzaam zal hier een mooie lijst groeien. Net als de groene vingers die door het vele proberen, oefenen en luisteren naar de natuur zullen groeien.


Maart

Het is maart en dat betekend beginnen met zaaien! We kunnen voor het eerst weer een kijkje nemen op de volkstuin. Als je de tuin netjes had achtergelaten vorig jaar zul je niet al te veel onkruid aantreffen. Maar het is dus tijd om te zaaien, al het oude onkruid te verwijderen en je klaar te maken voor een heel mooi nieuw seizoen.

April

Als het mooi weer is kan het op de volkstuin al echt mooi groen worden. Maar de ijsheilige is nog niet geweest dus wees voorzichtig met buiten zaaien.

Mei

Het moestuinseizoen gaat deze maand echt van start, de ijsheilige komt deze maand langs. Dat betekend dat er buiten op de volkstuin werk aan de winkel is. De kans op vorst aan de grond is voorbij en dat betekend zaaien, planten en heel veel onkruid wieden!

Kruiden